Songbird zenelejátszó az Ubuntu Linux rendszeren

Számos tevékenység közül zenéink lejátszására is sokféle lehetőséget kínál az Ubuntu Linux rendszer mindenki számára, ezek közül fogok bemutatni egyet, amellyel zenehallgatáson kívül néhány olyan funkciót is kapunk, melyet más lejátszók nem nyújtanak.

1) Letöltés

Válasszuk ki, és töltsük le a rendszerünk számára megfelelő változatot:

32bites Ubuntu 8.04

64bites Ubuntu 8.04

2) Telepítés

Mielőtt magát a Songbird alkalmazást telepítenénk, adjuk ki a következő parancsot Terminál-ban a szükséges csomagok telepítéséhez:

sudo apt-get install gstreamer0.10-ffmpeg gstreamer0.10-fluendo-mp3 gstreamer0.10-plugins-bad-multiverse gstreamer0.10-plugins-ugly-multiverse libgstreamer0.10-dev libgstreamer-plugins-base0.10-dev

Ezt elvégezve kattintsunk duplán a letöltött állományra és folytassuk a telepítést.

3) Használat
Sikeres telepítés után indítsuk el az Alkalmazások -> Hang és videó -> Songbird menüpontról.

Indítást követően pipáljuk be, hogy elfogadjuk a használati feltételeket (miután végigolvastuk...) és válasszuk az I Agree feliratú gombot. A megjelenő ablakból válasszuk ki a számunkra megfelelő nyelvet, és ha szükséges, a felajánlott kiegészítőt és kattintsunk az OK gombra. Ismét egy ablak jelenik meg egy figyelmeztető szöveggel, amivel szerencsére nem kell foglalkoznunk, kattintsunk ismét az OK gombra.

4) További kiegészítők

A számunkra zenelejátszáson kívül szükséges funkciók eléréséhez a jól ismert Firefox böngészőben található, úgynevezett Addons menüponttal tudjuk telepíteni és bekapcsolni azokat, melyet a következő úton érhetünk el: a Songbird ablakának felső részén a menüpontok közül válasszuk a Tools -> Add-ons... lehetőséget.

A felsoroltakon kívül továbbiakat a Get Extensions feliratú gombra kattintva találhatunk kategóriákra bontva.

Zenelistánk összeállításához adjuk hozzá a File -> Scan for Media... feliratú menüpontról azt a meghajtót vagy könyvtárat, amelyen belül a zenék a számítógépen megtalálhatóak. Ezután a baloldalon található lehetőségek közül a Library menüpontra kattintva fogjuk megtalálni a hozzáadott zenéket név, elődadó stb. szerint csoportosítva.

5) Kapcsolódó weboldalak

- A Songbird hivatalos oldala

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.